Home    Parfumvrije Merken   Logona  Logona Lavaerde Bruin 1kg lava aarde
Logona Lavaerde Bruin 1kg lava aarde

Logona Lavaerde Bruin 1kg lava aarde


Logona Lavaerde Bruin 1kg lava aarde
€ 23.99


Artikelcode: L-00253

 

Logona Ghassoul Lava Aarde / Lavaerde (poedervorm) is gemaakt van natuurlijke klei-materialen en wordt al eeuwen als een natuurlijk haar- en lichaamsreiniging of verzorgingsproducten gebruikt. Ghassoul absorbeerd en heeft een verzepende werking op de vetzuren en andere vervuiling. Het is zeepvrij en ideaal voor gebruik in plaats van shampoo, zeep, douchegel of bodylotion. Men vermengt ghassoul met water, ze wordt aangebracht op het lichaam en de haren zodat het de talgproductie neutraliseert. Het zuivert, ontspant en verkwikt de huid. Het woord ghassoul komt uit het Berbers en betekent letterlijk “wassen”. Het is een vulkanische klei die gevonden wordt in het Atlasgebergte van Marokko. In de Middeleeuwen werd Lavaerde vervoerd per kameel in het gehele Midden-Oosten, en werd vaak een bruidsschat van bruiden. Zelfs vandaag, beweert de Marokkaanse koninklijke familie, een van de vele kruisingen van de "Djebel Rhassoul" in het Atlas-gebergte voor eigen gebruik van de lava bodem. In Ghassoul zitten geen kunstmatige emulgatoren, ook geen geur- kleur of conserveermiddelen. Het is dus een volledig natuurlijk product. De gewone zepen verwijderen bij het wassen niet alleen het vuil maar ook het huidvet, wat eigenlijk onze natuurlijke huidbescherming is. Ghassoul reinigt anders. Het heeft een groot reinigend vermogen en elektrostatische kracht. Het bindt het overtollige huidvet en vuildeeltjes waarna ze gewoon worden weggespoeld met het water. Het ontvet het haar en de huid minder agressief dan gewone zepen, zodat de natuurlijke beschermlaag behouden blijft. Logona Ghassoul Lavaerde kan gebruikt worden voor het lichaam, het gezicht en het haar. Ghassoul kan ongeveer 1,7 keer haar gewicht in water opnemen. (15 gram ghassoul neemt dus 25 ml. water op) Met water bevochtigde ghassoul zwelt en heeft een volume van ongeveer 35 ml. Ghassoul heeft een aanzienlijk grotere waterabsorptie ten opzichte van verschillende kleien die maar 0,4 keer haar gewicht in water opnemen. De absorptie van ghassoul is ongeveer 4 keer hoger dan bij andere kleien.

Hoe te gebruiken ?
Gebruik een plastic bakje met deksel om de klei klaar te maken. Zo zorg je ervoor dat de klei niet kan uitdrogen en hij klaar is voor het volgende gebruik. Ghassoul klei kan niet bederven.
Neem warm water en voeg dit bij de poeder. Voor je haar maak je een pasta-vormig papje, voor een pakking zorg je dat het een brij is. Na het inwerken spoel je af met warm water. De huid zal nu zacht en glad aanvoelen.

Haar: ter bevordering van de haargroei breng je het papje aan op je haar en omwikkel je hoofd met een folie. Laat het 20 min inwerken. Dit kan je 2x per week doen. Ook bij een kriebelende huid en roos.
Peeling: om een betere doorbloeding van de huid. De huid zal eerst wat roder zijn maar dit is maar tijdelijk. Ook bij een onzuivere huid.
Masker/pakking: Zuiverend, en kan huidstriemen verminderen. Laat de pakking 20 min inwerken.

Gebruik 140 tot 160 gram ghassoul voor een behandeling van het gehele lichaam

Wat zijn de voordelen van Ghassoul Lavaarde / Lavaerde ?
*  Het reinigt zacht en grondig. het is geschikt voor elk huid- en haartype.
*  Het is milieuvriendelijk aangezien het vrij van chemische toevoegingen is.
*  Het is 100 % biologisch en onbeperkt houdbaar.
*  Je haar wordt zijdezacht, voller, steviger, glanzender en heeft minder knopen.
*  Je haar hoeft niet meer zo vaak gewassen te worden, aangezien je huidvet niet wordt aangetast.
*  Het is ideaal voor mensen die een gevoelige huid hebben.

Tip: U kunt hier ook een probeerverpakking van bestellen, zie rubriek: "probeerverpakkingen".

Ingrediënten (INCI): Hectorite

EAN: 4017645014503

* Witte Lavaerde / Lava aarde: is bijzonder aanbevolen voor de droge en gevoelige huid en fijn haar. Is rijk aan kaolien, een uitermate fijne, ijzervrije en doordoor zeer lichte aluinaarde. Het woord Kaolien wordt van de Chinese plaatsnaam Galoing afgeleid. Op deze plaats werd de witte aarde ontdekt.
* Bruine Lavaerde / Lava aarde:  is in het bijzonder aanbevolen voor gevoelige of onzuivere huid, vet haar, bij roos en gevoelige hoofdhuid.
Alle producten voldoen aan de criteria voor Certified Natural Cosmetics (volgens BDIH).  

Klik hier voor een gratis informatie folder over lava aarde.